Pinky Design Pointer -->

Thursday, June 7, 2012

CUTY=NOVEL<>BABY SITTER<>SURI RUMAHTANGGA :D

Assalamualaikum....Alhamdulillah...di beri peluang oleh Allah untuk bernafas dalam kenikmatan Iman dan Islam...syukur....seperti biasa..cuty sem..but this time sgt berbeza bila umi ku tak kasi keje kat luar..seronok2...dok umah jew...huhuhu...relex..~~~
Saya yang sememangnya pencinta kanak2 ni memang sgt gembira la bila umi suh jaga budak2 tu...but...awal2 jew..haha..pastu...Subhanallah...Allahuakhbar..hanya Allah yang tahu hati aq...nakal nye...hurm..macam2 perangai...4 orang anak2 jagaanku...aqeel..mukhri,abang and mimi...walauapapun...pasti aku akan rindu dgn gelagat kalian..nak nangis lak rsenya skunk nie...heehe..touching2 lak malam2 ni...:D ni lah dia wajah2 anak2 didik saya techinta dan tersayang...



adeq (mukhri) dan abang.. sayang kamu ketat-ketat...




ni la 4 orang anak-anak jagaan saya....semoga jadi orang berguna ye cinta hati angah....jgn nakal2...

seyes sebak..dh macam mak n tinggal an anak...hehehe.. :D mereng ape x sedih...2 bulan kot jaga mereka...di dodoi..di belai...Allah..Allah...


ok...stop about my anak-anak jagaan..huhuhu..smbil2 jaga budak2 ni...aq mmg x leyh lps ngan novel..tmbh g pesta buku aritu...lg la...borong...hehehe...ni la antara novel2 yang ada dalam koleksi...my favourite novel "Awak suka saya tak" ...hehehe...best2....try la bce nk tau best tak best...huhuhu..









ni la kolek si yg ada... "SUAMI AKU USTAZ" sepupu pinjam..hehe..jge molep ea...sayang tu koleksi2 yang d kumpul...huhuhu...




gambar bersama penulis novel favourite... :D "AWAK SUKA SAYA TAK?"

heehehe...dah borink2 membaca sya ke dapur pula...aq sedih ar...x reti masak...cm mnew ni??? as a good women and also a good wife..masak tu penting..sok anak, laki aq nk makan hape..by the way..practis make perfect...sikit2 la blaja..hurm...sedyh2...umur dan meningkat masak x lepas..malu kow ore..kow jirang2...huhuhu...ni la percubaan aq...jgn gelak...doakan aq semakin matang n pandai masak..hehehe...




ikan kicap berlada..hahaha...resepi sendiri..time ni lapar...masukkan je ape yg d temui d dapur tu..hahaha...first try niew...jgn gelak2...




huhu..bab sup..aq handal..ni je yg aq pro..sbb sokmo curi2 masak kt U...hahaha...tp sok dah nikoh x kan sup skmo...hahaha....sori la ye husband to-be...hahaha



ni apple crumbel...sedap gak..cuma x dew rupa..haha..don't judge a book by its cover okeyh!! hajt nk la memberi...tp x dew rupa..sndiri telan la..huhu..sedyh2..



kek butter..buat dgn bantuan umi techenta...syukran my UMI.. :D

hurm...ni la kijewnya...sabtu ahad..cm biasa..hang out...cuty la katakan...with my love sis,and my cousin... :D

anak2 dara tok enon.. :D









inilah kami...d antara cucu tok enon dan arwah to pendek yg paling tua..hehe...rindu arwah atok..semoga tenang d sana... Al-fatihah..


ops...before tamat cerita..hehe...adeq aq selamat d sunat kan tanggal 31/5/2012.. Alhamdulillah...hehehe..dah besar adeq aq..hehe...ni gmbr die..tp ta nmpk muka..malu..hahaha...semoga lebyh dewasa d hari akan datng...don't smoking n jgn tinggal solat..risau btl aq pada die dalam dua bab ni bila die dah meningkat remaja...hurm...




haha..gambr die br blk klinik..hehehe.. :D


ok...dah x de ape da...anyway cuty yg terlalu bermakna..walaupun hanya dok umah..tp tu la yang paling beharga..kerana sentiasa dapt berada d sisi keluarga techinta...sungguh akan merindui setiap detik bersama ayah,umi,adeq n kakak ku... semoga Allah sntiasa merahmati dan melindungi keluarga ku ini...aq pencinta keluarga..my family is everythinggg!!!!!!!!!!!!!!!... :D

Buat mu INSAN..semoga sentiasa bahagia juga.. :D

salam sayang dari diamond shareena zailani... :)

Wednesday, May 2, 2012

KISAH SI CERITA

ini lah kisahnya......
adaptasi dari novel niew... :D
emelda...dania...emeriz.. :D
love story ...... Buat pertama kalinya sangat-sangat terasa dengan kisah dan jalan cerita "cinta buat emelda". Now sendiri dapat bayangkan yang dalam dunia ni ada pelbagai jeni org... u know what?? sangat tersentuh dengan kehidupan emelda. ye..aq tau..aq seharusnya lebih tersentuh dan ingin tahu tentang keperitan dan pejuang Nabi yang aku sanjung.Nabi Muhammad S.A.W ...aku tahu bnda tu dan aku x kan pernah lupa tentang perjuangan insan yang aku sanjung Nabi Muhammad S.A.W demi menyelamatkan islam dan umatnya... tp sebagai seorang insan yang bernama wanita,hati pasti akan tersentuh bila kaum sendiri d perlakukan begitu...mungkin org akan kata aku over feel ke hape kew...tp aku x kisah...aku tahu diri aku cm mne..haha...mmg kadang-kadang over....huhuhu...hurm...terfikir..andai kata la aku d tempt emelda....wow!!x mampu nk tanggung bila suami sndiri ckp ngan pompuan lain yg perkahwinnnya tu satu kesilapan..huh!!!bederai hati...mau x nya...dah lew tgh mengandung....boleyh plak si aril fatah ckp cm tu...how dear u??!! hahaha......sebagai seorang wanita..of course aku geram!!hahaha....ape-ape la kan....mungkin itu suma hanya cerita dan duniawi semata....setiap orang lain kisah nya...esok final episod...x sume bnda dlm dunia ni can get happy ending...but i hope this love story akan berakhir with happy ending...heehhe..mcm btl2 pulak..hurm...ni br satu cerita...mlm td tgk "love story"..irwanshah n acha belakon..haish..almaklumla...dah dok umh ni...habis cerita dah aq tgk tb tu....thie story are about love story between Galih (irwanshah) dan Ranti (acha)....dieorg besr bersama tp mereka tinggal bebeza kampung yang di pisahkan dengan sebtang sungai ...the interesting dlm cerita ni,orang-orang kampung si Ranti ni masih mengekalkan kepercayaan nenek moyang dieorg yang orang kampung die x kan ade yg boleh berkahwin dengan orang kampung seberang kerana mereka percaya jika adat itu d langgar maka akan berlakulah malapeta pada orang kampung mereka...fuh!!kuat btl kepercayaan tu...tp kerana cinta dieorg c nk berpisah dan cuba buktukan yg kepercayaan yang d amalkan tu dah tidak boleyh d guna pakai lg...hurm...Galih bertegas bina sebuah sekolah bersama kincir air di hadapan sungai tu....dlm pembinaan sekolah tu orang kampung semua menghalang...sehingga dekat 5 kali die cuba membina...bila dah hmpir siap org kampung akan dtg bakar,robohkan,cmpkkan kayu dlm sungai...one reason lagi kenapa Galih nk sgt bina sekolah tu sbb nya Ranti sgt bercita-cita nk bina sekolah tok dak2 kampung die sbb tayah g sekolh yang sgt jauh n rempuh sungai yg bahaya...huhu,...demi cinta n semua budak2 kat kmpung tu die bertungkus lumus smpai kan die d serang demam kepialu...die berusaha sehingga akhir hayatnya....sblm die meninggal die sempat melihat lampu d sekolah yg di bina berjaya d nyalakan dengan menggunakan kincir angin yg di bina jgk....huhuhu....org kampung dah nk bkr sekolh tu tp tgk lampu tu nyala...terus x jadi..n die meninggal d atas riba Ranti dan meminta supaya ranti akan terus mengajar d sekolah itu....akhirnya semua org kampung x lagi memegang pada mitos nenek moyang mereka and air sungai tu d gunakan untuk pelbagai kegunaan...kampung mereka mnjadi maju...huhu...tp sayang Galih dah x de....smetime story kt tb tni ade la baiknya...ade jgk buruknya...but ambik yg baik n tinggal yg buruk...huhuh....semoga semua cerita ni mmpu bg pengajaran bagi para pennton.. :D

Saturday, March 17, 2012

KER!NDUAN+CUTY SEM 2 BULAN.......



INILAH KOMUNITI KAMI!!SENTIASA BERBEZA PENDAPAT TAPI GEMBIRA SAHAJA~~~






MALAM RAPTAI..BELLA~~~







FUH!!!PENAT MENGURUSKAN SESI PHOTOGRAPHY.....



href="http://3.bp.blogspot.com/-thgAeeQ4IRE/T2SlVGsc6HI/AAAAAAAAAPA/F-_66j7ND6I/s1600/DSC_0186.JPG">


GAYA KETUA KAMI YANG SEMPOI *___^






Sedar x sedar dah 3 bulan lbh aq x blk umah...waaaarrrgghhhh!!!!! rindu my family..x keruan ne!!hari-hari tepon ayah..x leyh ar..lme sgt kot rasanya..aq rindu nk sapu ubat kt perut ayah...rindu nk beborak ngan ayah...ayah pon tepon skmo tanya btl2 bile nk blk...sbnrnya aq dh mula cuty dlm seminggu yang leps..tp aq diberi amanah dan tanggujawab sambil mencari saham di akhirat..program "i'lajul qulub" rawat lah hati selami cintaNya...kat maahad lekir...sbnrnya banyak keje ni..tp aq teringin lak nk becerita arini....huhuhu...

Cuty sem 2 buln kowt kali nie...kompom rindu kawan2 aq...rindu bemanja,begaduh,bekelahi dan macam2 la...korang2...perangai korang yang pelbagai n nakal tu buat aq akn always rindu kowang!!terutama budak paling NAKAL!!!!! geram ngan die!!haha.

u know y aq letak gmbr tu kt atas...hehe...saya tiba2 teringatkan kenangan semasa pembikinan video..setiap sorang kt atas tu ada cerita..mula dari kanan!nombor!!!hahahaha...sebelah kanan...hujung skali..mirul...die x bape banyak kisah la dlm ini celita..die msuk dlm gmbr ni pon sbb nk cukup an orang..x gitu mirul.. :P hahaha...sebelahnya lutpi...hehe..ini banyak kisah....aq minx maap lutpi...sbb video tu kita gaduh sekejp..ko jgn mrh aq lg..hheehe...sbb nye kiteorg amek video n edit last minit..n x sempt pon nk bg kt die tok tgk blk..skali mlm present kaw2 kne kritik ngan lec..hehe..sowie..len kli x buat ag...sblh lutpi..aril...hehe..x leyh nk cite sgt..tp die banyak la menyimpan cerita2 tentang video tu..haha...sian ko an ril...anyways..thanxs..fuh!!sebelah aril..ni dia tuan pengarah..ismael famin b abd salam..hehe.. aq tau ko ketua yang baik..serius dalam pembikinan sesuatu kerja..sowie pksa2 ko tok marah n serius dlm meeting..aq seronok tgk ko tetiba jerit mlm tu...hahahah...org laen smpai ade yg gigil..aq rse nk gelk kuat2...hahaha...mrh sbb die dh kne mrh ngn aq kt kls sblh..hahaha..sowie ea...jgn maen2 ngan die..pemantun terhandal tu.. "service kereta di puspakom..assalamualaikum"..hahaha..stop cite pasai ketua kita..mula dari aq..huhuhu..sungguh!! memang pengalaman buat video ni banyak buat aq lebih matang dari biasa..,tanggungjawab,...tp aq dibantu oleyh kawan aq yang 3 orng ni..sblh aq bela,sblhnya farah n hujung skali engku..hurm...sampai ada satu mlm raptai aq nangis gilew2..sume orang aq mrh...hehe..emosi x stabil boh!sory!...hehehe...tp time aq mrh tu..aq nmpk muka puas si mael blakang skrin..haha..aq ingt ea ko ajuk sape..huhu...ngan jaen nye mnjwb+gelk2..mmg hangin gilew2 aq..huhuhu..hurm..bela..die la yang bayak bantu aq!!bg aq semangat..sokong aq dalam pon yang aq buat!!bnda baik la...kalo x baek cm biasa...kompom kne bebel ngan makcik bela niew..huhu...thanxs my adeq angkat.. :P farah die ok jew...tlg biasa la...time meeting die dtg..cm tu la..engku die yang banyak buat video..mmg die yang wat...aq tukang teman jew..sbb aq x rety bnda2 gini..hehe...smpai mlm akhir tu kami tidur pkl 6 pg...esk bgn lewt n lmbt g meeting...kne la bebel ngan pengarah sbb off hp..hahaahah...x larat kowt..cowie..haha..

huh!!pnt cerita..cm tu la kisah kami,...dh mcm keluarga..hehe...aq sayang ukhwah ni smpai bile2!!! :D

dah panjang sgt merepek..aq nk smbung wat keje..hehehe..

salam mahabbah dari diamond shareena zailani... :D

Thursday, January 5, 2012

PuLuHaN K!n!... ^__^



my love ayah!!!!



Happy New Year from Diamond...hehehe....x d sangka2 aq dah 20 tahun kiini...huish..kejap je msa berlalu..aq bukan lg budak2...ssh nk caye...hehehe..makin bedebar tuk hadapi hidup dlm umur yang sebegini..hurm..akhir taun taun 2011..kisah hidup aq yg paling2 sedih penah jadi dlm hidup aq...ayah aq sakit...sakit kuat sangat..smpai msuk hosp pada tanggal 3.12.2011...tarikh yang sama kenduri sunat adeq aq..mmg hati ni Allah yang tau..aq smpai je hosp time tgh hari ayah ditahan masuk hosp tu,ayah aq dikelilingi ramai nurse n dokter2...betapa hati ini sangat2 dan terlalu sedyh!!!!aq menangis semahunya melihat ayah yang dlm keadaan yg cm tu..darah penuh satu katil..tube air yang ade kt tgn ayah tercabut sbb ayah terlalu susah untuk bernafas smpai tertarik wayar air tu....aq x pnh tgk ayah cm tu...keeseokan harinya,aq g lg hosp untuk jaga ayah..aq sorng yg jaga..tetiba dtg sorng dokter bg tau aq yang ayah aq nk d tolak msk icu....Ya Allah,aq x tentu arah rasenye...keadaan ayah aq semakin parah...ayah melambai2 ketika ditolak msuk icu tu..aq ngan intan n acik ema yang iring ayah n ade la beberapa kawan ayah yang laen yg dtg untuk lawat ayah kebetulan tiem ayah nk d tolak msk icu...hurm..time ayah msk icu aq x berhenti2 menangis...tgk ayah yang x sedar selepas di masukkan dlm icu tu....aq lemah sgt...2 mlm aq tido d kaki lima hosp untuk jaga ayah...mlm 1 tu sume tido hosp,mlm ke 2,aq ngan mak aq je..intan n pahim blk sbb esok tu intan keje...mlm tu aq msk tgk ayah,alhamdulillah ayah dah sedar..tp hati aq still sebak dgn keadaan die yg mcm tu..2 minggu aq tinggal kelas untuk jaga ayah...aq x sanggup nk blk tinggal kan ayah dgn keadaan ayah yg cm tu....aq x sanggup...a;lhamdulillah,ayah berada dlm icu hanya 3 hari 2 mlm...jam 9 mlm pada hari ketiga tu aq juga yang mengiri ayah msk ke wad biasa semula..keadaan ayah dah semakin pulih..aq besyukur dengan keadaan ayah yg makin baik...mlm ayah aq msk wad biasa tu umi suh aq balik sbb aq mmg x blk sehari suntuk kat hosp tu..barula aq tenang nk tinggal kan ayah..hurm..2 hari ayah dok wad biasa dokter kata ayah dah boleyh balik..betapa happy nye aq time tu.....sblm aq blk aq sempat bekenalan ngan sorang ni..die jge ayah die gak...huhuhu...tp knl x lama...juz a few minit or hour la kot..sbb ptg tu ayah dah kuar hosp..tp aq x bape nk suke sgt ngan die sbb hurm............hehe..aq an x mint sgt org yg gatl2 niew..meluat..haha...hurm...anyway..pengalamn aq menjaga ayah selama seminggu di hosp bg aq byyykkkk sgt pengalamn n buat an aq x lg takut pada hosp sbb mcm2 org sakit aq dah tgk temasuk la tgk org usung mayat cina yang baru mati..cuak gile kol 3 pg lak tu...hurm...Alhamdulillah aq kuat semangat..mujur x demam...huhuhu...hurm....kini,ayah dah beransur pulih dan minx kawn2 sume doakan ayah saya sembuh dengan sempurna... :D

Dalam pada ni aq still gak dpt berita..hahaha...die kata INSAN masih mencari empunya 'INDAHNYA HIDUP BERJUANG'....kamu bakal tahu jgk nnt... :D

panjang sgt rasa nya beceloteh mlm ni...hehe..semoga kita jumpa lagi dengan cerita yang lebih menarik pada tahun 2012 ini...doakan sy dan keluarga...

salam mahabbah dari diamond sharina zailani...... :D

Wednesday, November 9, 2011

~~dUniA bAru QuE~~

NeW DiaMoNd





Dah lama rasa nye x merapik kat blog niew...huhu...diamond bz dengan macam2 bnda..kadang2 x bz,tp lazy...hahaha...kenape big topic aq arini "dunia baru ku"??sebab mulai mula dr habis cuty untuk sem ini..aq dah ada matlamat baru..semua gara-gara aq nye pointer yang tersangat jatuh sem 3 niew...huish..seyes mmg jatuh sgt2..sume orang hentam aq..sume org salahkan INSAN...x la sume tp ada la sesetengah orang tu..huhu..hurm...aq x salah an die...mmg salah aq..sbb aq yang terlalu memikirkan tentang masalh die...teruknya aq an...pikir sgt bnda yg x seharusnya aq terlalu fikir..bkn x bleyh fikir..tp myb aq dah over kowt..huhu..so,aq dah bejanji pada my "best friend" kononnya..haha..aq x kn lagi pikir pasai INSAN lebyh dari yang sepaptutnya..bukan aq dah x de perasaan kat die,tp aq cuma kne kurangkan pemikiran aq terhadap die..x kan lagi pandang n usha dia secara melampau macam mana sebelum niew...bak kata Faiz..kalo ada jodoh nikoh gop mu ngan die tu...haha...insyaAllah...x sume yang kita nk dalm dunia nie kita dapat kan..~~hurm..
mohon doa dari semua semoga dipermudahkan urusan pembelajaran ku yang hanya berbaki 1 1/2 je lagi kat unisza tu...semoga kita sama2 diberi kejayaan kelak INSAN~~ :D ape yang dah berlalu niew pasti menjadi satu kenangan yang indah buat aq walaupon hakikatnya banyak perkara yang menyedihkan haty ini..pengalaman banyak mengajar kita..jadikan perkara yang lepas tu satu pengajaran dalam hidup ye diamond!!! :D

sampai sini dulu coretan dr aq....salam mahabbah dari diamond sharina zailani... :D

Saturday, September 3, 2011

~~~~INSAN ~~~~


SemOga INSAN adalah LamArAn dr ALLAH... :)


















Ya allah,

Andainya dia adalah jodoh yang ditetapkan

Oleh-mu kepadaku,

Maka campakkanlah dalam hatiku cinta kepadanya adalah

Kerana-mu,

Dan campakkanlah dalam hatinya,

Cinta kepadaku adalah kerana-mu.



Namun,

Andainya dia bukanlah jodoh yang ditetapkan oleh-mu kepadaku,

Berikanlah ku kekuatan agar pasrah dalam mengharungi ujian,

Yang kau berikan kepadaku.



Ya allah,

Jika aku jatuh cinta,

Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-mu, agar bertambah kekuatanku untuk mencintai-mu.

Ya muhaimin,

Jika aku jatuh cinta,

Jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-mu.



Ya rabbana,

Jika aku jatuh hati,

Jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada-mu.



Ya rabbul izzati,

Jika aku rindu,

Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan-mu.



Ya allah,

Jika aku rindu,

Jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syurga-mu.



Ya allah,

Jika aku menikmati cinta kekasih-mu,

Janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhir-mu



Ya allah,

Jika aku jatuh hati pada kekasih-mu,

Janganlah biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-mu.



Ya allah,

Jika kau halalkan aku merindui kekasih-mu,

Jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Saturday, August 20, 2011

~~~~SaNaH HeLwAh InSaN~~~~~ 21 Ogos 2011

~~SeLaMat BerJuAng~~ (^___^)





KhaS BuAtMu....











Sanah helwah...semoga panjang umur n murah rezeki...x mampu nak kata apa2...hurm....semoga "Indahnya Hidup Berjuang" mampu memberi mu 1001 ilmu yang mampu di manfaat sehingga ke akhirnya....Selamat berjuang insan...Semoga perjuangan mu sentiasa di berkati Allah....Doaku sentiasa mengiringi perjuangan mu....

salam mahabbah dari diamondshareena zailani... :)
Heart Chat Bubble Heart Chat Bubble